Arvostamisen taito

Oletko tullut ajatelleeksi, että arvostaminen on taito, jota voi harjoittaa?

Saatamme hyväksyä itsessämme sen, että tietyt asenteet ovat tulleet osaksi persoonallisuuttamme, vaikka niiden haitallisuus olisi päivän selvää. Kriittisyys itseä ja muita kohtaan on niin usein käytetty asenne, että se nousee pintaan helposti ja vaivattomasti. Kohtaamme arjessa jonkin haastavan tilanteen ja välitön reaktiomme on tuomita ja kritisoida.

Syy siihen, että se tapahtuu niin vaivattomasti on yksinkertaisesti siinä, että olemme antaneet kriittisyydelle paljon aikaa ja huomiota. Olemme työstäneet ja muokanneet mielemme maaperää tuolla asenteella.

Yhtä helposti voimme suunnata huomiomme tietoisuutta ja hyvinvointia laajentavaan suuntaan. Yksinkertaisin askel on opetella arvostamaan tuomitsemisen sijaan. Jokaisessa tilanteessa on mahdollista nähdä hyvää ja jokaista ihmistä voi arvostaa. Itseensä voi aina suhtautua arvostavasti. Kyse on vain näkökulman valinnasta. Se ei vaadi olosuhteiden muutosta tai itsemme tai läheistemme muuttamista. Me avaudumme näkemään sen hyvän, joka kaikessa on jo nyt.

Ishayoiden opetuksessa ylistys tai arvon antaminen on ensimmäinen askel Ascensioniin. Ensimmäinen Ascension Asenne on Ylistys Asenne. Se on koko tietoisuuden laajentamisen perusta. Koko Ascensionin harjoitus alkaa sillä. Niin yksinkertainen asia avaa oven meissä olevaan hyvään.

Kaikkein voimakkaimmat asiat on usein kätketty aivan lähellemme itsestään selvyyksinä. Vastausta ei tarvitse hakea kaukaa, eikä se ole mystiikan verhoon kääritty.

Ascension Asenteen käyttäminen vahvistaa meissä arvostamisen kokemusta ja kykyämme tuoda sitä esille arkipäivän tilanteissa. Harjoituksen kautta arvostamisen taito lisääntyy ja se alkaa heijastumaan kaikilla eri elämän osa-alueilla. Se on kuin lihas, jota on vahvistanut kuntosalilla säännöllisesti. Tai pianokappale, jota on harjoitellut innokkaasti.

Arvostaminen on elämän positiivisesti mullistava taito.

Nataraja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s